Blog

Allt inom solceller, solpaneler, solenergi, installationer, solcellspaket och nyheter från solcellsföretaget Elektra Solar AB.

Vad gäller för Solcellsbidraget (Gröna Avdraget) år 2021?

Vad gäller för Solcellsbidraget (Gröna Avdraget) år 2021?

November 19, 2020 1 min read

Första Januari 2021 kommer ett det nya gröna rotavdraget att träda i kraft. Avdraget vara något lägre än det föregående solcellsstödet. Det sänks från 20 % till 15 % för solceller och till 50 % (arbets- och materialkostnaden) för batteri och laddning av elfordon (från tidigare 60 %). Då det är ett skatteavdrag, likt rotavdraget, kommer det inte kunna användas för kommersiella anläggningar, 
Read More
Det gröna skatteavdraget kan ersätta Solcellsstödet 2021 - ELEKTRASOLAR

Det gröna skatteavdraget kan ersätta Solcellsstödet 2021

July 04, 2020 1 min read

Investeringsstödet, eller solcellsstödet, är ett statligt bidrag som täcker upp till 20 procent av kostnaden för installation av solceller. Bidraget är ett engångsbelopp och kan inte kombineras med ROT-avdrag. Från och med 7 juli kommer det inte längre gå att ansöka om bidrag. I januari 2020 var det totalt 20 000 ansökningar i kön i hela landet. Solcellsstödet som låg på mellan 740 och 800
Read More
Solceller Varberg

Solceller och Covid 19

April 26, 2020 1 min read

För närvarande är Elektra Solar i full drift. Våra medarbetare arbetar med distans och säkerhet i åtanke. Vi på Elektra Solar erbjuder vi våra kunder ett stort urval av olika solpaneler som tillverkas i både Europe och Asien. Då olika länder hanterar pandemin olika så rättar vi oss efter deras restriktioner. Det betyder att urvalet och leveranserna kan bli påverkade. Vi håller oss uppdaterade på daglig basis och informerar självklart våra kunder om några ändringar skulle ske. 
Read More

Elektra Solar Varberg Solceller

10 Anledningar Att Skaffa Solceller

January 09, 2020 3 min read

1. Solpaneler är bra för miljön.

Två tredjedelar av koldioxidutsläppen som är ansvariga för den globala uppvärmningen är från fossila bränslen som används vid produktion av el, värme och transport. Solenergi som är 100% rent och omvandling till solenergi kan förbättra vår miljö dramatiskt.

 2. Solenergi ökar ditt fastighetsvärde.

Read More
Solceller Halland

Solceller – nu vill hyresvärdarna satsa

October 24, 2019 1 min read

Solceller ger miljövänlig el och är en ekonomisk investering. Det vet husägare och många sitter just nu och kalkylerar med kronor och kilowattimmar. Hem & Hyras undersökning visar att det gör också många hyresvärdar. Enligt den har de flesta av de kommunala bostadsbolagen, och flera privata, redan satt upp solceller eller är på gång i nästa nyproduktion.
Read More