November 25, 2021 2 min read

Det viktigaste är att titta på din fastighet och bedöma vilka förutsättningar den för solenergi. Till exempel takets riktning där syd, sydväst, sydost är bäst. Lutning på taket och om det skuggas under dagens gång. Vi på Elektra Solar kan hjälpa dig att bestämma vilken effekt och antalet solpaneler vi rekommenderar för din fastighet. Vi använder oss av den senaste teknologin och avancerad mjukvara för att designa den perfekta solcellsanläggningen för din fastighet. 

När det är dags att begära offert så rekommenderar vi starkt att ni granskar leverantörerna noggrant. Hur länge har det funnits? Är deras bakgrund inom elinstallations branschen? Är företaget medlem i Svensk Solenergi och finns det referenser på tidigare anläggningar?

Titta också på det finstilta i offerten. Vilken garanti får du? Tillkommer montagekostnad? Vilka paneler får du på ditt tak? Vi vet att det är lätt att fastna på det billigaste alternativet. Dock ligger besparingarna någonstans och det är viktigt att ha en aning om vad man har tummat på. Är någonting för bra för att vara sant, så är det oftast det. Vi har tidigare i detta blogginlägg skrivit om elsäkerhetsverkets granskning där man hittat brister på av tre solcellsinstallationer. Samt kompetensbrist hos många av företagen vilket kan få ödesdigra konsekvenser. 

Du behöver inte ha någon tidigare teknisk kunskap för att begära en offert. Vi förklarar gärna vad saker och ting betyder på offerten så ni kan göra ett informerat beslut om vad som är bäst för era behov. Vår solcellskalylator är designad för att göra det så lätt som möjligt för er och samtidigt ge oss den mest relevanta informationen vi behöver till en offert. Vi finns där att assistera på varje steg fram till din nya solcellsanläggning.