April 26, 2020 1 min read

Vi på Elektra Solar erbjuder solceller från hela världen. 

För närvarande ärElektra Solar i full drift. Våra medarbetare arbetar med distans och säkerhet i åtanke. Vi på Elektra Solar erbjuder vi våra kunder ett stort urval av olika solpaneler som tillverkas i både Europe och Asien. Då olika länder hanterar pandemin olika så rättar vi oss efter deras restriktioner. Det betyder att urvalet och leveranserna kan bli påverkade. Vi håller oss uppdaterade på daglig basis och informerar självklart våra kunder om några ändringar skulle ske. 

Solceller från Kina kan påverkas då kinesiska arbetsgivare har förlängt ledigheten på grund av spridningsrisken av viruset. Cirka 10 000 svenska företag har handel med Kina och runt 600 företag har personal eller produktion på plats vilket innebär att varor kan bli försenade. 

Det är svårt att säga vad som kommer att hända gällande leveranser och priser på solceller från både Europe och Asien då det sker förändringar hela tiden. Men att det redan nu råder brist på solceller från Asien och att detta påverkar tillgången är uppenbart.