January 09, 2020 3 min read

ELEKTRA SOLAR AB - VARBERG

 

1. Solpaneler är bra för miljön.

Två tredjedelar av koldioxidutsläppen som är ansvariga för den globala uppvärmningen är från fossila bränslen som används vid produktion av el, värme och transport. Solenergi som är 100% rent och omvandling till solenergi kan förbättra vår miljö dramatiskt.

 

2. Solenergi ökar ditt fastighetsvärde.

Hemköpare är konsekvent villiga att betala en premie för
bostäder med en solcellsanläggning. En studie av
Berkeley Labs uppger att den genomsnittliga premien för ett system skulle öka värdet i närheten av 20%.

 

3. En Solcellsanläggning är en investering, inte en kostnad.

Förutom det ökade fastighetsvärdet, så betalar de flesta solcellsanläggningar av sig själva efter 8-11 år. Därefter producerar man energi gratis och i cirka 20 år till. Från och med 2019 kan man ansöka om att få ett solcellsbidrag som motsvarar 20% av anläggningens totalkostnad. Detta gör en redan bra investering bättre. 

 

4. Solpaneler kräver lågt underhåll. 

Solcellspaneler är hållbara och konstruerade för att motstå elementen. Solpaneler har inga rörliga delar, och de skadas inte lätt. Alla solceller vi säljer har testats utförligt för att säkerställa att de tål hög vind och extrema väderförhållanden, som hagel och kraftigt snöfall. Även om något skulle inträffa som skadar dina solpaneler, kommer de flesta system med garanti, garanterat av den ursprungliga installatören, som täcker allvarliga skador på panelerna.

 

5. Du kan använda din solenergi hela dagen. 

En av de många myterna om solenergi innebär upplevda begränsningar i solpanelernas energiproducerande potential. Solenergi genereras från dagsljus, inte från solljus. Så även på molniga, regniga dagar kommer dina paneler att arbeta för att producera energi. För närvarande håller alla leverantörer av solenergi dig ansluten till nätet. Så all överflödig energi skjuts tillbaka till nätet, vilket faktiskt får din verktygsmätare att snurra bakåt och kreditera ditt konto. Sedan på kvällstimmarna kommer du att använda den krediterade energin från mätaren. 

 

6.  Solcellsstödet kommer inte finnas för alltid.

Regeringen har avsatt pengar i solcellsstöd. Stödet omfattar installation av solcellsanläggningar för privatpersoner, företag och offentliga organisationer. I dagsläget täcker solcellssbidraget 20% av solcellsanläggningens kostnad har funnits sedan 2019. Vi kan inte förutsäga hur länge regeringen kommer att erbjuda skattekrediten så det är bäst att agera nu när det fortfarande är tillgängligt! Det är först till kvarn. 

 

7. Ytterligare prissänkningar är inte värda att vänta på.

Priserna på solpaneler har fallit enormt under de senaste åren. Solcellepaneler kostar hälften av vad de var för 15 år sedan och 100 gånger lägre än de var 1978! Du kanske tänker, med tanke på den ständiga kostnadsminskningen, kommer solpaneler bara att fortsätta att sänka i pris. Detta är dock inte fallet. PV-solpriserna har planat av de senaste åren. Tillverkningskostnaden har stabiliserats gentemot förr och utvecklingen går i en lugnare takt nu. Dessutom har efterfrågan på solcellspaneler fått betydande fart och kostnaderna kommer sannolikt att stiga för att möta den efterfrågan.

 

8. Om 8-10 år är antingen pengarna borta eller investerade. 

Oavsett om du spenderar pengar för att investera i solenergi eller ge pengarna till din leverantör, är det fortfarande pengar som skall spenderas. Du kan investera i dig själv och ta kontroll över dina energikostnader och skydda dig mot dyra avgifter och stigande priser, eller fortsätta att betala din leverantör för hyrd energi varje månad. Om 8-10 år ( när solcellssytemet betalat av sig själv) kan du njuta av ett gratis solcellssytem på ditt tak som fortsätter leverera i 20 år till, eller så har pengarna gått till elleverantören, och du nu får tampas med en räkning som stigit avsevärt mycket genom dessa år.  Varje steg mot självständighet, från att äga ett hem till att kontrollera din energi, ger dig friheten. Att köpa ett solcellssystem till ditt hus är ett sätt att investera i dig själv och din familj och gör ett stort uttalande om hur du väljer att spendera - och konsumera - dina resurser.  

 

9. Solenergi skapar jobb och hjälper din lokala ekonomi.

Solceller och solenergi skapar massvis med nya arbetstillfällen i din lokala ort. Installatörer, designers och leverantörer av soltjänster är alla lokala jobb som hjälper till att skapa en stark ekonomi för ditt samhälle. Vi på Elektra Solar AB finns i Varberg i Hallands län. Vi jobbar även runt om i Västsverige och samarbetar med lokala företag både här och på andra orter. Detta för att ha ett så personligt och nära kontaktnät som möjligt, samt bidra till den lokala ekonomin där vi själva har vårat huvudkontor.

 

10. Hjälpa Sveriges energiförsörjning.

Strömavbrott under kommande vintrar är alltid en möjlighet, eftersom Sveriges åldrande energisystem kämpar för att möta den ökande efterfrågan. Genom att lägga till din egen energiproduktion på taket hjälper du att hålla lamporna tända i ditt eget hem och över hela landet.